Selecteer een pagina

Building the Future

Maastunnel Renovatie

De Maastunnel is een belangrijke verkeerstunnel die onder de Maas in Rotterdam, Nederland, doorloopt. Deze tunnel verbindt het noorden en zuiden van de stad en is een cruciale route voor zowel voetgangers, fietsers als gemotoriseerd verkeer.

Vooraanzicht van de maastunnel rotterdam
maastunnel architectuur

Tunnelsecties

Maastunnel bestaat uit twee afzonderlijke tunnelbuizen voor verkeer, één voor noordwaarts verkeer en de andere voor zuidwaarts verkeer.

roltrappen gebouw

Roltrappen

De Maastunnel beschikt over unieke houten roltrappen die een belangrijk kenmerk zijn van de tunnel. Deze historische roltrappen, met hun karakteristieke ontwerp, zijn een opvallend element voor bezoekers en reizigers die door de tunnel gaan.

Uitgezoomde foto maastunnel

Ventilatiegebouwen

Om de luchtkwaliteit in de tunnel te reguleren, zijn er ventilatiegebouwen aan weerszijden van de Maas die zorgen voor de aanvoer van verse lucht en de afvoer van uitlaatgassen en andere verontreinigingen.

Vooraanzicht van de maastunnel rotterdam

Over ons

Waarom renovatie van groot belang is

Door het intensieve gebruik door de jaren heen en de behoefte aan modernisering, zijn er meerdere renovaties en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Maastunnel. Deze renovaties kunnen verschillende aspecten van de tunnel betreffen, zoals de verkeersinfrastructuur, de verlichting, de veiligheidsvoorzieningen en de technische installaties.