Selecteer een pagina

In het najaar van dit jaar zal er gedurende bijna een maand gedeeltelijke afsluiting zijn van de Maastunnel voor autoverkeer vanwege geplande werkzaamheden. De tunnel zal gesloten zijn van noord naar zuid van 17 oktober tot en met 12 november. Bovendien zal de tunnel op 6 oktober ook gesloten zijn vanwege een veiligheidsoefening.

De werkzaamheden aan de tunnel zijn noodzakelijk vanwege een lekkage in de rijvloer van de westelijke tunnelbuis, van noord naar zuid. De waterkerende laag functioneert daar niet naar behoren, wat betekent dat vocht kan binnendringen. Hoewel de gemeente stelt dat deze lekkage geen gevaar oplevert, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te repareren voor het langdurige gebruik van de tunnel.

Om monteurs de ruimte te geven, zal de westelijke tunnelbuis vanaf 17 oktober om 00:30 uur tot 12 november om 06:00 uur afgesloten zijn. Op sommige momenten zal ook de oostelijke buis van de tunnel, van zuid naar noord, gesloten zijn. Welke momenten dit zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Op donderdag 6 oktober wordt er een veiligheidsoefening gehouden, waardoor de Maastunnel een deel van de dag niet gebruikt kan worden. Tussen 13:00 en 20:00 uur zijn beide tunnelbuizen gesloten voor autoverkeer. Deze oefening moet eens in de vier jaar worden uitgevoerd, samen met de hulpverleningsdiensten in de gemeente Rotterdam.

Gedurende de werkzaamheden zullen de fietstunnel en voetgangerstunnel begaanbaar zijn, behalve op 6 oktober, de dag van de veiligheidsoefening. Op die dag kunnen fietsers en voetgangers gedurende ongeveer vijftien minuten niet door de Maastunnel. De gemeente zal op een later tijdstip bekendmaken wanneer dit zal zijn.