Selecteer een pagina
Tijdens deze sluiting zijn er aanpassingen gedaan aan verschillende wegen en kruispunten in de omgeving van de tunnel. Nu de tunnel weer open is, worden deze aanpassingen voor het grootste deel teruggedraaid. In dit artikel zullen we de belangrijkste veranderingen bespreken, gebaseerd op informatie van Rotterdam Onderweg.

Rijstroken kruising ’s-Gravendijkwal – Rochussenstraat

Voor de sluiting van de Maastunnel waren er op deze kruising twee rijstroken beschikbaar voor linksafslaand verkeer van de ’s-Gravendijkwal naar de Rochussenstraat. Nu de tunnel weer open is, wordt dit teruggebracht naar één rijstrook. Verkeer dat rechtdoor rijdt richting het Droogleever Fortuynplein kan juist vanaf één rijstrook naar twee rijstroken opschuiven. Vanaf de Rochussenstraat (westkant) richting het Drooglever Fortuynplein worden er weer twee rechtsafstroken en één strook voor verkeer dat rechtdoor gaat beschikbaar gesteld.

Westzeedijk richting Droogleever Fortuynplein (Maastunnel)

Vanaf de Westzeedijk is het weer mogelijk om richting het Droogleever Fortuynplein te rijden, waar zich de ingang van de Maastunnel bevindt.

Linksaf van Boompjes richting Erasmusbrug

Vanaf de Boompjes is het weer toegestaan om linksaf te slaan richting de Erasmusbrug.

Extra rijstroken Wilhelminaplein – Posthumalaan

Op het Wilhelminaplein is een linksafstrook naar de Laan op Zuid vervangen door een extra rijstrook richting de Posthumalaan. Deze extra rijstrook blijft gehandhaafd. De twee rijstroken op de Posthumalaan richting de Hillelaan worden weer teruggebracht naar één rijstrook.

Linksaf vanaf Maashaven Oostzijde richting Putselaan

Vanaf de Maashaven Oostzijde is het weer mogelijk om linksaf te slaan richting de Putselaan. De twee rijstroken richting de Brielselaan worden teruggebracht naar één rijstrook.

Extra rijstrook opstelvakken Dordtselaan – Strevelsweg

Voor de sluiting van de Maastunnel is er een extra rijstrook aangebracht voor de opstelvakken voor de verkeerslichten op de Dordtselaan. Deze extra rijstrook blijft gehandhaafd.

Doelgroepenstrook Noordereiland

De fysieke afscheiding van de doelgroepenstrook op het Noordereiland wordt weggehaald en de belijning gaat terug naar de oorspronkelijke situatie.

Rijstroken Boompjes – Verlengde Willemsbrug

Voor de sluiting van de Maastunnel was de linksafstrook vanaf de Boompjes richting de Verlengde Willemsbrug verlengd.