Maastunnel:
12 Mar 2019

Maastunnel: start aanpak fiets- en voetgangerstunnel in december 2019

Inmiddels is besloten om een veerpont in te zetten tussen Noord en Zuid in plaats van fietsbussen. De renovatie start naar verwachting in december. Het laatste nieuws over de renovatie van de fiets- en voetgangerstunnel lees je hier.

 

Het College van Burgemeester en Wethouder heeft besloten tot een uitgebreidere renovatie en restauratie van fiets- en voetgangerstunnel (FVT). De renovatie vindt plaats van roltrap tot roltrap in beide tunnels (fietsers en voetgangers).

Tegelijkertijd worden ook de plafonds boven de roltrappen meegenomen. Op deze wijze worden de grootste renovaties in een keer uitgevoerd, zodat voor de afwerking op latere momenten de FVT gewoon open kan blijven. Voor de aanstaande renovatie betekent dit wel dat de FVT vanaf december ruim 7 maanden volledig wordt afgesloten. De voetgangerstunnel is daarna nog 4 maanden extra gesloten, omdat hier de volledige vloer wordt hersteld. 

Veiligheid voorop

De renovatie wordt op een klein en beperkt oppervlak uitgevoerd. Daarbij moet rekening worden gehouden met stoffen die schadelijk kunnen zijn als ze bewerkt worden, zoals asbest. Daarnaast wordt ook de PCB-houdende coating op het plafond van de tunnel en de wanden verwijderd. Om de veiligheid van gebruikers van de FVT te garanderen, is besloten om de FVT volledig te sluiten gedurende 7 maanden. Bij deze beslissing is ook de veiligheid van werknemers in de FVT en de omvang van de werkzaamheden meegenomen.